Dogsitter

4H-Dogsitter ansaitsee rahaa hoitamalla koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissa ollessa. Suurin osa hoitotehtävistä on koirien ulkoiluttamista, mutta myös viikonloppuisin tai lomien aikana dogsitterin tehtäviin saattaa kuulua koiran pitempiaikainen täysihoito joko lemmikin omistajan tai dogsitterin kotona. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat myös dogsitterin tehtäviksi. 4H-Dogsitterinä toimiminen on mukava tapa harrastaa koiria, vaikka kotiin ei koiraa voisikaan ottaa.

Kurikan alueella toimii tällä hetkellä neljä 4H:n kouluttamaa Dogsitteriä, jotka hoitavat ja lenkittävät koiria asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jos olet kiinnostunut

4H-Dogsitterinä voi toimia 14 vuotta täyttänyt tai samana vuonna täyttävä nuori, joka on suorittanut 4H-yhdistyksessä järjestettävän 4H-dogsitterkoulutuksen. Koulutuksessa opetellaan koiran perushoitoa sekä teoriassa että käytännössä. Hyödyllisiä harjoitustehtäviä on lisäksi koottu 4H-liiton TOP-tehtäväpankkiin. Näitä tehtäviä suorittamalla voi syventää tietämystään koiramaailmasta.

Uusia Dogsitter-koulutuksia järjestetään Kurikassa/Etelä-Pohjanmaan alueella, mikäli innokkaita osallistujia riittää tarpeeksi. Ole yhteydessä Kurikan 4H-yhdistykseen, jos olet kiinnostunut Dogsitter-koulutuksesta.